top of page

Reflex masszázs

A Reflex masszázs a szervezet öngyógyítását indítja el. Normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, a feszültségállapotot, optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert, javítja a homeosztázis megvalósulását, a salakanyagok kiürítését. Segíti a holisztikus szemlélet kialakulását, a test, a lélek, a szellem harmóniáját. Az egyes reflex pontok érzékenysége, vagy fájdalma jelzi, hogy a hozzátartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy megbetegedés jött létre. Ennek tudatában fontos megjegyezni, hogy a reflexológia semmiképpen sem egyszerű talpmasszázs, hanem az EGÉSZ testre kiható terápiás eljárás.A kezelés folyamata a szerv rendszereken, meghatározott sorrendben történik, figyelembe véve azok funkcionális működését, illetve a kliens pillanatnyi állapotát. Tehát a feladata és hatása mást eredményez, mint a vérkeringés fokozására alkalmazott kellemes, általános talpmasszázsé.

 

Reflex talpmasszázs:

A talpmasszázs mint gyógyterápia, ma már az orvoslásban is elfogadott. A talp masszázsával a központi idegrendszerre, vérkeringésre és belső szervekre gyakorolhatunk hatást. Célja az egyén energetikai egyensúlyának helyreállítása. Ezzel a masszázzsal fokozható a különböző szervek energiaszintje.

A megfelelő zónák masszírozásával fokozódik a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcsere, a nyirokkeringés, így mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. A talp masszírozása szabályozza a hormontermelő mirigyek működését is. A talp állapota diagnosztikai szempontból is jelentős, látható belőle, hogy milyen létező vagy kialakuló problémáról van szó. A reflexzóna érzékenysége, fájdalma vagy lerakódás jelenléte mutatja meg, hogy a hozzá tartozó szervben funkciózavar vagy megbetegedés áll fenn. A talp masszírozását kézzel, segédeszköz nélkül végzik.

 

A talpmasszázs hatásai:

- erősíti az immunrendszert, méregtelenítő funkciókat beindít (máj, vese, légzés),

- beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, életminőséget javító funkcióit,

- frissít, relaxál.

 

Kézmasszázs:

A kéz masszírozását hüvelykujjal végezzük, úgy, hogy az ujjhegy érintse a zónákat. A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat és a zónákat érezzük, de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk. Addig masszírozzuk, amíg a kéz fájdalma enyhül. A szükséges idő általában 5-10 perc, betegségtől függően. Akut panaszoknál 5-6 kezelés, míg a krónikus betegségeknél hosszabb, 2-3 hónapos kezelés is lehet. 1-1 kezelés általában 30-40 percet vesz igénybe. Ezt lehet naponta 2-3 alkalommal is végezni. Természetesen ezek a betegségtől függőek.

 

Ellenjavallatok:

- Lázas betegségek esetén

- Trombózisos és visszeres végtagoknál

- Gombás megbetegedés esetén

- Üszkös lábon

- Duzzat, ödémás lábon

- Fertőző betegségnél

- Súlyos idegkimerültség esetén

- Veszélyeztetett terhességnél

- Súlyos cukorbetegségnél

- Daganatos megbetegedéseknél

- Súlyos szívbetegség illetve pacemaker használata esetén

bottom of page