top of page

IPL végleges szőrtelenítés

A villanófényes végleges szőrtelenítés az egyik leginkább tartós szőrtelenítési mód, amivel megszüntethető a nemkívánatos szőrzet. Az ideiglenes szőrtelenítés mellett egyre inkább kezd elterjedni az IPL (Intense Pulse Light) végleges szőrtelenítési eljárás, mivel az elektrolízises epiláció és a hagyományos lézeres szőrtelenítéssel szemben kevésbé időigényes és olcsóbb kezelést biztosít!

Az IPL, villanófényes szőrtelenítés  technológia lényege a fény hőenergiájának hasznosítása. Ennek a lényege hogy a villanás hatására a széles spektrumú, intenzíven pulzáló fény, a bőrünk és szőrünk színét adó festékvegyületben - a melaninban nyelődik el. A fényenergia átalakul hőenergiává. A melanin a hőt leadja a szőrt képző mátrix sejteknek, melyek ennek hatására elroncsolódnak, azaz a fehérjéik kicsapódnak. Ennek következtében a szőrök kihullnak és nem nőnek vissza. Mindeközben a környező szövetek nem hevülnek fel, és nem sérülnek meg.Növekedési fázisban levő szőrt lehet véglegesen kiirtani, mert aktívak a mátrix sejtek. A szőrtelenítés kezeléssorozat végén a szőrtüszők 80-90 %-a véglegesen károsodik.

 

Kiknek ajánlott?

A végleges szőrtelenítést minden olyan nőnek és férfinak ajánlott aki szeretne megszabadulni a nem kívánatos szőrzettől és az ezzel járó rendszeres, kellemetlen szőrtelenítési folyamattól!

Kezelés elött:
A szőrtelenítésre a vendégnek minden alkalommal úgy kell jönnie, hogy a kezelendő testfelületen a szőrszálak néhány mm hosszúak legyenek, tehát elötte ne szőrtelenítsünk. Ezen felül ügyelnünk kell arra is hogy a bőrünket ne érje erős napsugárzás, illetve ne menjünk szoláriumba a kezelés elötti héten.

Kezelés után:
A lézeres szőrtelenítést követő 1 hétben tartózkodjunk a napsütéstől és a szoláriumtól. Kezelések között ha lehet csak borotvával szőrtelenítsünk!

bottom of page