top of page

Intim szőrtelenítés

Sokan úgy tudják hogy a szeméremszőrzet megvéd a nemi betegségektől. A valóság azonban az hogy ennek éppen az ellenkezője igaz. A sűrű szőrzetben könnyebben telepszenek meg a baktériumok. Higiéniai szempontból jobb a szőrzetet rövidre vágni, esetleg le is borotválni, mivel egyáltalán nem véd meg semmilyen betegségtől.
Vannak, akik kifejezetten azt részesítik előnyben, ha a partnerük nem borotválkozik odalent, de vannak olyanok is, akiknek jobban tetszik a fazonra vágott, esetleg teljesen eltávolított szőrzet. Azt azonban fontos tudni, hogy azoknál, akik nem szőrtelenítenek, a nemi szerv szaga általában erősebb, így ha valakit ez zavar, annak érdemes lehet a borotva után nyúlnia. Egy bizonyos idő után a szőrzet növekedése megáll. A szeméremszőrzet csak egy bizonyos hosszúságig nő, ráadásul a korral egyre világosabb, ritkásabb és vékonyabb szálú lesz.

Borotválás:
Az intim szőrtelenítés borotvával vagy gyantával is végezhető. A borotvának sok előnye van, többek között hogy egyszerű, viszonylag gyors és fájdalommentes. Ugyanakkor, ha ezt a módszert választjuk, számolni kell azzal hogy kevésbé lesz tartós az eredmény, hiszen a szőrszálakat csak a bőrfelszín felett vágja le és a borosta hamar visszanő. Aki hajlamos rá, annál a benövő szőrszálaktól szőrtüsző gyulladás és bőrirritáció is kialakulhat, különösen az olyan érzékenyen helyeken, mint az intim terület.

Gyantázás:
A gyanta legnagyobb előnye hogy hatása hosszan, akár hetekig is tarthat hisz gyökerestől tépi ki a szőrszálakat. Ezen kívül a bőr kipirosodása és begyulladása is kevésbé valószínű mint a borotválásnál. Hátránya viszont az hogy ez az egyik legfájdalmasabb módja a szőrtelenítésnek. Ha valakinek alacsony a fájdalomküszöbe, akkor nem ez a legjobb választás.

Trimmelés:

Hasonló mint a borotválkozás, de biztonságosabb. Egy kicsit hosszabb marad a területen a szőr, de legalább nem veszélyeztetjük a különösen fontos testrészeket. Erre a feladatra a legnépszerűbb eszközök a trimmerek, amellyek a szőrzet megrövidítésére alkalmasak.

bottom of page